Kristus er alt i alle

04.09.2022

Forfatter: Jøran Ødegaard

Jeg leste Solveig Fiske sitt innlegg i Oppland Arbeidsblads nettutgave 31.august 2022, som omhandlet et kunstnerisk bidrag fra Teater Innlandet der Jesus Kristus, frelseren, fremstilles på en moralsk måte som ikke er evangeliet verdig. Solveig Fiske er en leder i «den norske kirke», og støtter teaterstykket.

Jeg ønsker ikke å gå inn i den teologiske hengemyr som Fiske har etablert her, men vil heller påpeke det faktum at vi alle har syndet. Espen Benestad, Solveig Fiske og jeg har alle begått synd, og står derfor like ovenfor Gud. Ingen av oss er bedre eller dårligere enn den andre, sett fra Guds posisjon.

Dette gjelder ikke bare oss 3; dette gjelder alle mennesker. Det er ingen som klarer å slippe unna dette, uansett hvor gode og snille vi selv synes vi er. Nettopp derfor valgte Gud å etablere en vei selv; en vei som går fra elendigheten som er oss, til ham selv.

Den veien heter Jesus.

Ingen av oss kan endre veien. Det eneste vi kan gjøre er å akseptere den, gå på den, og slik komme til Gud. Eller rettere sagt; Gud kan komme til deg.

Så hvem er denne Jesus? Er det en fotballspiller på Manchester City? Joda; den spøken fungerer faktisk! Det er Gud som bestemmer hvem Jesus er, og det gjorde han for over 2000 år siden. Det er skrevet ned, og kalles Guds Ord, Bibelen. Så hvem er Jesus? Han er den som Bibelen sier at han er.

Teaterstykket om Jesus viser mer enn noe annet at de som deltar der innser at de er på leting etter veien til Gud. De forsøker å finne den, men ser at det krever at de selv må dø. Derfor velger de å endre Jesus, og tenker at det er bra nok. De tar feil; det er ingen som er bra nok. Nettopp derfor kom Jesus, og Jesus kan ikke endres og tilpasses for våre egoistiske formål.

Jeg håper og ber om at både jeg, Solveig, Espen, og regissør Terje finner den ekte Jesus til slutt; den som Bibelen snakker om.