Artikler

Lørdag 1.juni 2024 feires 1000 år med kristenrett i Norge i 3 kristne kanaler; Kanal 10 og Bedehuskanalen sender direkte, og sendingene starter kl.15 og varer i hele 7 timer. TVL er også med, men sender ikke direkte.

Du er en leder

11.02.2024

Krav er noe vi ikke liker. Spesielt om det kommer fra andre enn oss selv. Men har du tenkt på hvordan verden blir om ingen gjør noe de selv ikke synes at de bør gjøre?

Lørdag 7.oktober 2023 ble Israel angrepet av Hamas. Angrepet skjedde både til lands, i luften og fra sjøen. Det var svært koordinert, og ligner ikke på noe HAMAS har utført tidligere.
I begynnelsen trodde jeg det var snakk om små grupper som brøt seg over grensen og begikk overgrep, noe Israel ikke er ukjent med. Det var ganske...

I to dokumentarer på NRK nå i januar har vi sett mange eldre som har blitt utsatt for overgrep fra det offentlige. Kari (90), Sverre (96) og Lilly (90) fikk avslag på sykehjemsplass, og fikk en behandling i hjemmeomsorgen som ikke er et kristent samfunn verdig.

Jeg leste Solveig Fiske sitt innlegg i Oppland Arbeidsblads nettutgave 31.august 2022, som omhandlet et kunstnerisk bidrag fra Teater Innlandet der Jesus Kristus, frelseren, fremstilles på en moralsk måte som ikke er evangeliet verdig. Solveig Fiske er en leder i «den norske kirke», og støtter teaterstykket.

Jeg har nettopp sett dokumentaren «Makta rår» om Trond Giske, der metoo har en sentral del. Det slår meg hvordan politikere og presse - igjennom hele dokumentaren - later som om de selv ikke er en del av den samme ukulturen som de anklager Giske for å være en slags leder av.

Russlands overfall på Ukraina har gitt en enorm lidelse, og store flyktningstrømmer kommer til resten av Europa, inkludert til Norge. Er vi forberedt på det som kommer?

12.april 1861 startet den amerikanske borgerkrigen. Det skjedde for en mann ved navn Abraham Lincoln i 1860 gikk til valg på å hindre utvidelse av slaveriet. Hans seier i valget førte til forsøk på løsrivelse fra USA av sørstatene, som hadde tapt valget. De vedtok løsrivelse selv før Lincoln formelt ble innsatt. Både den avtroppende og påtroppende...